Vaskakas Színház látogatás

A győri Vaskakas Bábszínház Pártolói Tagság intézményét öt évvel ezelőtt hozta létre azzal a céllal, hogy azoknak a családoknak a gyermekei is eljuthassanak a Bábszínházba, akik szociális helyzete ezt nem teszi lehetővé.

A „mese minden gyermeknek jár” gondolata mentén eddig már 6648 kisgyermeket sikerült a támogatók által a színház világával megismertetni.

A 2018/2019 évadban a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezetünket is az a megtiszteltetés érte, hogy kaptunk 20 főre szóló pártolói bérletet a színház jóvoltából, mely egy évadban 4 előadást megtekintését tette lehetővé.
Azokat a gyerekeket kerestük az intézményekben, akik nem engedhetik meg magunknak a színházba járás „luxusát”.

1.előadás

A mosonmagyaróvári Kékcinke óvodások voltak az első szerencsések, akiket elvittünk Győrbe vasárnap, 2017. december 9-én a Vaskakas bábszínház Hamupipőke című előadásra, melynek modern feldolgozása felejthetetlen élményekkel ajándékozott meg bennünket, kicsiket és minket „felnőtt gyerekeket” egyaránt. A műsor előtt egy svédasztalos fogadáson vettünk részt, melyen Egyesületünk átvehette a 2018/2019. évadra szóló 20 db tiszteletjegyet, mellyel pártfogoltjainkat fantasztikus darabokra tudjuk elvinni egész évben. Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért a Vaskakas bábszínháznak, hiszen Egyesületünk kiemelten fontosnak tartja az élményeket a gyermekkorban, főként a kultúra és művelődés terén, és örülünk, hogy egy ilyen családbarát intézményre leltünk partnerként.
Az előadást követően Mikulás személyesen is meglepte egy kis édességgel a gyerekeket!

2. előadás

A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást tekinthette meg tizenkét lébényi óvodás Nádor Józsefné, Margit óvó néni és egy dadus néni kíséretében a Vaskakas Bábszínházban 2019. januárban. Egyesületünk a szervezés mellett a szállítást is vállalta, Dallos Tamás nem először ült kormány mellé! Az utazásra még meglepetéssel is készültünk. Erdős Anita muffinjainak is nagyon örültek a gyermekek!
„Nagy örömöt, élményt nyújtott az előadás a gyermekeknek. A biztonságos utazást, utaztatást, Dallos Tamás kedvességét, figyelmességét pedig külön megköszönjük. A kisebbeknek a rácsodálkozás, a nagyobbaknak pedig a mese szövevényes nyomon követése adta az élményt. Köszönjük a Példa Egyesületnek a lehetőséget!” – írta nekünk Kovátsné Uray Tímea óvodavezető.

3. előadás

Élményekkel a felhőtlen gyermekkorért
A mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola és Gyógypedagógiai Intézmény kis diákjait vittük el Győrbe a Vaskakas Bábszínházba március 5-én délután. A gyerekek L. Frank Baum világsikerű klasszikus darabját, az Óz, a Nagy Varázslót láthatták a Nagyszinpadon. Az intézményvezető, Éder Etelka nagy örömmel vette megkeresésünket, hogy egy ilyen színvonalas kulturális élményt szeretnénk nekik ajándékozni, hiszen a Vaskakas Bábszínház előadása izgalmas látvány és mozgásvilággal, lendületes színészi teljesítménnyel párosul.
A műsor során Dorothy egy tornádó erejével repül Óz Birodalmába, ahol új barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, de szembe kell néznie a Boszorkánnyal is. Dorka legfőbb vágya mielőbb hazatérni az ő aprócska otthonába, Kansas-be, ahol legkedvesebb barátja, Totó várja.
A mese fejleszti a gyerekek fantáziáját és képzelőerejét, jelentős szerepe van az értelmi és érzelmi fejlődésükben is. A mese jótékony hatású, hiszen a főszereplő megpróbáltatásaival példát és mintát mutat a gyerekeknek a problémák megoldására is. Az élet tele van ismeretlen dolgokkal, de ezeken bátorsággal, hűséges barátok segítségével még a legkisebbek is könnyen túljuthatnak.

4. előadás

A Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola diákjai vehettek részt 2019. májusában a Vaskakas Bábszínház színvonalas Ludas Matyi előadásán, a klassszikus mesetörténet elvarázsolta a gyermekeket.
A gyermekek és kísérőik szállításáról a Dudu Taxi& Transzfer gondoskodott.

5. előadás

Újabb alkalommal 2019. októberben ezúttal a Fekete István Általános Iskola 1/b. osztályának kis tanulói, Prikler Nagy Gabriella osztályfőnökkel vehettek részt a Vaskakas Bábszínház előadásán.
A kismalac és a farkasok története szórakoztatta a kisdiákokat.
A gyermekek és kísérőik szállításáról a Dudu Taxi & Transzfer gondoskodott.

2019/2020. évad

2020. március 09-én Vuk előadásra visszük a dunaszigeti gyerekeket, ezúttal 25 fővel látogatunk el a Vaskakas Bábszínház legújabb előadására.