Vackor Óvoda Kresz pálya

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezet igyekszik a mosonmagyaróvári és szigetközi intézményekkel, bölcsödékkel, óvodákkal és iskolákkal jó kapcsolatot fenntartani, és évről évre egy nagyobb projektet tűz ki célul, mely nem egyéni érdekeket, hanem egy nagyobb gyermekközösség javát szolgálja.

A 2020. évben ehhez a Vackor Óvoda álmát szeretnénk megvalósítani, hiszen működésünk kezdete óta tudomásunk van róla, hogy egy Kresz pályát szeretnének megvalósítani az óvodásoknak, de saját forrásból nem volt még rá lehetőségük.
Ennek az első állomása a 2019. november 23-án 16:30 órai kezdettel megrendezésre kerülő jótékonysági koncert a Fehér Ló Közösségi Házban.

Hálásan köszönjük a fellépőknek, hogy egy csodálatos, lélekemelő zenei élményt biztosítanak számunkra, miközben időnket ennek a nemes célnak szenteljük, a koncert teljes bevétele a Kresz pálya megvalósítására lesz fordítva.

 

Együttműködő partnereink:

Szent Márton Általános Iskola, Halászi
Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola művészeti csoportjai:
– Mandala Trió
– Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes
– Mosonmagyaróvári Gitáregyüttes
Vissz-Hang Vegyeskar
Faragó Zsófia – zongoraművész
Jinxin Chen – énekes

PLAKÁT

Miért is van erre szükségük?

„Óvodánk pedagógiai programjában is szerepel, a biztonságos óvoda „program. Azért éreztük ezt fontosnak, mert a hozzánk járó gyermekek többsége panel vagy társasházi övezetben él, és általában gyalog vagy kocsival érkeznek reggel. A közlekedésre nevelést pedig már óvodás korban alapozzuk, melynek része a kerékpáros közlekedés is. Mivel kevesen jönnek kerékpárral, ezért van olyan gyermek, aki itt tanul meg biciklizni, és örömmel mutatja a szülőnek a tudását. Ezért is álmodtunk egy Kresz pálya megépítéséről, hogy legyen lehetősége a gyermekeknek elsajátítani a közlekedési kultúrát, ismereteket, közlekedési magatartást, és 5-7 éves korban a kerékpáros közlekedést. Különböző képességeket is fejleszt a Kresz pálya, mint térbeli tájékozódás, figyelem, emlékezet, problémamegoldó gondolkodás, képzelet, észlelés fejlesztése. Feladatunk még, hogy önmaguk és mások számára biztonságos gyalogos és járművel történő közlekedésre képessé váljon a gyermek.” – mesélte nekünk Kalocsai Zita óvodavezető.

Ahhoz, hogy ezt a nagy álmot meg tudjuk valósítani több jótékonysági programot kell megszerveznünk 2020. tavaszáig, és szeretnénk, ha helyi vállalkozások is magukénak éreznék a feladatot, és támogatnák egyesületünket a cél magvalósításában. Várjuk azon magánszemélyek és cégek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának ehhez.

Megtisztelő adományaikat sok szeretettel fogadjuk az Egyesület bankszámlájára:

Duna Takarék: 58600252-11250591

Kérjük, a megjegyzés rovatban tűntessék fel a „VACKOR” nevet!