Tizenöt kívánság teljesült a Dr. Sattler János Alapítvány pályázata támogatásával

Nagycsaládban felnövő, egyedülálló szülők vagy nagyszülők által nevelt, fogyatékkal élő vagy beteg gyermekek százainak vált valóra a kívánsága egyesületünk szervezésében. Tizenöt rászoruló mosonmagyaróvári gyermek karácsonyi kívánsága a Dr. Sattler Alapítvány jóvoltából teljesülhetett!

A Fogadd örökbe egy gyermek karácsonyi álmát akció keretében idén élményekre is gyűjtöttünk.

Harmadszorra hirdette meg egyesületünk a legsikeresebb kezdeményezését. A Fogadd örökbe egy gyermek álmát akció lényege: személyre szóló kívánságok teljesítése a kiválasztott gyerekeknek. Az álmokat egy zárt Facebook-csoportban tettük közzé november közepétől december elejéig, a csoportnak közel 4000 tagja van mára. Azokat, amelyek a Dr. Sattler Alapítvány által teljesülhettek, nem publikáltuk.

Az elmúlt évben több mint 600 gyermek karácsonyi kívánságát sikerült teljesítenünk. 2021-ben több változással indítottuk el a programot. Így fontos változás volt, hogy kevesebb kívánságot osztottunk meg a „jó tündérekkel”, s míg 2020-ban az online oktatás hatására sokan kértek tabletet, laptopot, okostelefont, most elsősorban játékokat, ruhaneműt adakozhattak a jó szándékú emberek. Egyesületünk egyik fontos célkitűzése a gyerekeket színes, izgalmas élményekhez juttatni. Olyanokhoz, amelyeket a családjuk önerejéből képtelen lenne megfinanszírozni. Éppen ezért azok a csoporttagok, akik nem jutottak konkrét álom örökbefogadásához, de szerettek volna megajándékozni egy gyereket, többféle élményhez is hozzájárulhattak.

A Fogadd örökbe egy gyermek álmát csoportban több mint 270 egyéni kívánságot osztottunk meg. Ezen túl mintegy egymillió forint értékben adományoztak a támogatók bábszínházra, állatkerti belépőre, mozijegyre, nyári tábora, így a program túlmutat a karácsonyi időszakon. A mosonmagyaróvári tanodások a McDonald’sba juthatnak el, az újrónafői tanodások a Futura élményközpontba, a Gyermekek Átmeneti Otthona lakói pedig moziba.

A Dr. Sattler János Alapítvány pályázatán elnyert százezer forintból tizenöt gyermek kívánsága teljesülhetett. Fontos szempont volt, hogy valamennyi gyermek mosonmagyaróvári legyen. Néhány támogatott a Családsegítő Központ ajánlásával került látókörünkbe, illetve néhányat már évet óta segít egyesületünk.

A kívánságok vásárlásakor fontos volt az is, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozásnál szerezzük be az ajándékokat, ez néhány kivétellel sikerült is.

Nagyon szépen köszönjük az alapítvány támogatását, mellyel nagy örömet szereztünk a gyermekeknek!