Karolina Kórház adományozás

2018. májusában egy régóta dédelgetett álom utolsó fejezetéhez érkeztünk, és nagy boldogság volt számunkra, hogy a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért első nagy akciója valósággá vált, sikerült azt az eszközt beszereznünk, amire a Karolina Kórház Újszülött Osztályának nagy szüksége van!

Mikor 2017-ben Szíjjártó doktor úrral beszélgettünk arról, hogy mire lenne szükségük a gyermek és újszülött osztályon, Egyesületünk még nem is létezett. Ez azonban nem okozott problémát, hiszen mertünk nagyot álmodni, és elhatároztuk, hogy minél több gyermekhez eljuthassunk támogatásunkkal, ígéretet tettünk Szíjjártó úrnak, hogy SEGÍTÜNK! Hiszen az Élet egyik legboldogabb perce, mikor világra jöhetünk, mikor a Lélek Valósággá, Kézzel fogható kis emberkévé válik.  Itt a helyünk, a legszebb pillanatokat támogatni, a legboldogabb perceket még boldogabbá tenni.

Még nem tudtuk hogyan, miként, mekkora áldozatokkal jár, mennyi időbe fog telni, milyen formában tudjuk megvalósítani! Két nagyobb rendezvényt szentelünk ennek a célnak, egy jótékonysági koncertet és egy borkóstoló estet, melynek bevételét erre a célre csoportosítottuk. Kaptunk egy nagyszerű felajánlást a Vissz-Hang Vegyes Kartól, hogy énekelnek értünk, hogy munkájukat, szabadidejüket áldozzák a célra, és egy csodálatos zenei élményt kaptunk tőlük ajándékba 2018. március 23-án, aki ott volt, tudja mennyire lélekemelő, szívet melengető esemény volt. Köszönjük szépen a szervezést dr. Porpáczy Krisztina tagunknak!

Az április 13-án tartott borkóstoló estünk főszponzora Molnár Tamás, Példás tagunk, aki nagylelkű felajánlásával a rendezvény teljes bevételét ajánlotta fel az eszközbeszerzésre. Itt is sok lelkes támogató, résztvevő élvezte a kulináris élményt a Várkert Kávézóban a Sepp Moser biodinamikus borászat és Zwack Izabella borainak világába. Ki kellett írnunk arra az estére, hogy a Kávézó Megtelt, a vendégek boldogan beszélgettek és licitáltak a borárverésen, egy emlékezetes és hagyományt teremtő rendezvény indult ezzel újtára!

Mindezt még megkoronázta, Erdős Anita, Példás tagunk, aki azt mondta, hogy ilyen szép eredményt értünk el, és már van egy szép alapösszeg, akkor még megszólít néhány céget, akik így csatlakoztak a felhíváshoz, hogy ne csak egy eszközt, hanem még egyet is a Kórháznak tudjunk ajándékozni, hiszen olyan hosszú az a lista, amire szükségük lenne!

Ez az ünnepi pillanat nem jöhetett volna létre, támogatóink segítsége nélkül, akiket szeretnék itt felsorolni: Dr. Nagy István államtitkár úr, a Halászi, Lébényi, Jánossomorjai, Rajkai és Levéli Önkormányzatok, Rácz Ferenc a Szigetköz Lelke Pálinkaház tulajdonosa és Barnaút2000 Kft és Jáger és Társa Kft. nagylelkű támogatását köszönjük!

Példás tagjainkat is nagy köszönet illeti, hogy soha el nem múló lelkesedéssel, fáradhatatlan munkával, amivel az Egyesületben szívüket-lelküket beleadva teszik csendben a dolgukat a színfalak mögött!

Két eszközt sikerült így adományoznunk, egy babamelegítőt és egy lélegeztető gépet, melynek értéke közel 1.000.000 Ft! Kívánjuk, hogy a Karolina Kórház Újszülött és Gyermekosztálya használja sokáig mindkét készüléket, és az itt dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját megkönnyítse, és az itt születő babákat szolgálják az átadott eszközök.