Alkotópályázat

Három nagy civil szervezet összefogásával indult útjára alkotópályázatunk, melynek fő témája a szigetközi természetünk védelme. A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért kezdeményezésére, a Szigetközi Natúrpark Egyesület és a Pisztráng Kör Egyesület közös szervezésében rajz, illetve alkotópályázatot hirdettünk 2018. évtől két korosztályban 8-14. éves korig. Az alkotópályázat növényi festékekkel és lélegző formákkal címmel indult, mely kiemelt hangsúllyal fordul a természet szeretete és tisztelete felé. A feladat közösségi alkotások létrehozása volt, melynek célja, hogy a gyermekek tehetségét kibontakoztassa, és a többieket inspirálva, egymást kiegészítve, a közösség kohézióját erősítve szülessenek meg az alkotások.

Korosztályok / kategóriák:
• 3-5. osztályosok
• 6-8. osztályosok

  1. év témája „Ártéri erdeink
  2. év témája „Szigetközi mocsárrétek lakói
  3. év témája „A szigetközi és csallóközi vizek különleges lakói”

A pályázat nyertesei a közös élményen túl nyereménykiránduláson vehettek részt, és igyekeztünk minden gyermek alkotását díjazni. Képgalériánkban megtekinthetik mind az alkotások egy részét, a díjátadó néhány pillanatát és a kirándulás örömét is! Ide a Képgaléria szóra tennék linket, a fotókhoz..

Az alkotópályázat fő támogatója a Motherson cég, mely minden évben ajánlott fel a tehetséges gyermekeknek ajándékokat.

A díjátadó helyszíneit a Fehér Ló Közösségi Ház és a Futura Interaktív Élményközpont, Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza biztosította.

Köszönjük a pedagógusok, felkészítő tanárok munkáját, akiknek köszönhetően évről évre nagyobb létszámmal vesznek részt a gyerekek a pályázaton!