A Példa Egyesület a gyermekek egészségéért és élményeiért

A Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program (2021) keretében a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért 2 690.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert Az egészség és sport jegyében a szigetközi gyermekekért című projektjével.

 

Az utóbbi évtizedben megduplázódott a túlsúlyos gyermekek száma, különösen Győr-Moson-Sopron megyében. Augusztus 28-án 13-17 óra között szervezi meg az egyesület a II. Példás Sport és Egészségnapot a mosonmagyaróvári Flesch-központban, egészségügyi szűrésekkel, sportágak, tánccsoportok és egészséges ételek bemutatójával. Cél a közvetlen kapcsolat tartás a családokkal. A meghívott Antal Emese dietetikus interaktív beszélgetést vezetne a jelenlévőkkel, dr. Szijjártó László gyermekorvos a Covid és a gyerekek címmel tart előadást, a pultoknál beszélgethetnének a gyerekekkel és a szülőkkel a gyermekorvosok, dietetikusok, pszichológusok, családsegítők. A Flesch Központ különféle tereiben és az épület előtt a mosonmagyaróvári sportegyesületek nyújtanak ízelítőt tevékenységükből, bevonva a látogató gyermekeket. Számos kézműves foglalkozás színesíti a programot, melyen az adománygyűjtésre is gondolunk. Az ingyenes program teljes bevételét a mosonmagyaróvári óvodák javára ajánljuk fel.

Szintén a projekt keretében 2021 nyarán négy héten keresztül, 10-10 kisdiák táborozhat  a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ táborában. A szakemberek javaslata nyomán választottuk ki a támogatott gyermekeket.

A projekt jóvoltából az egyesület arculati elemei is bővülhetnek, új roll-upokat, pólókat, emblémázott ajándéktárgyakat nyílt lehetőség beszerezni. A karitatív munkát erősíti, hogy új adományládákat is beszerezhettünk, melyeket Mosonmagyaróváron és környékén helyi kereskedők és vállalkozások fogadnak. Idén elsősorban a rászoruló családok tartós élelmiszerére gyűjtünk.