502.300 forint a pályázaton

A Példa Egyesület sikeresen indult a NEAN-KP-1-2022/5-000169-VAL-ELS/001-es számú pályázatával és nyert el 502.300 forintot.
A fenti támogatásból két negyed évben finanszírozni tudtuk a számviteli szolgáltatás költségeit.
2022. szeptember 10-én szerveztük meg családi napunkat a dunaszigeti Ökoparkban.
A II. Példás Családi Napra néhány, a látókörünkben lévő családot hívtunk meg, és a programhoz nemcsak egyesületi tagjaink, hanem saját családjaink is csatlakoztak.
A NEAN-KP-1-2022/5-000169-VAL-ELS/001-es sorszámú pályázat keretében tudtuk biztosítani az autóbusz költségeket. A busz több megállóval szállította el a családokat Mosonmagyaróvárról és környékéről a dunaszigeti Ökoparkba, ahol a Pisztráng Kör Egyesület, Fűzfa Zoltán és csapata várta az érkezőket, valamint a dunaszigeti nyugdíjas klub is szeretettel készült a fogadásunkra.
Erdős Anita főszervező és Fűzfa Zoltán sorolta fel a hasznos információkat, hogy mi is vár ránk a nap folyamán, majd négy csapatba szerveződtünk.
És indulhatott is a móka: állomásos ügyességi versenyek vártak ránk, keresztrejtvénnyel. Számunkra a legnagyobb öröm, hogy a legapróbb gyermekektől a kamaszokon keresztül a szülők, a felnőttek is boldogan adták át magukat a feladatoknak, legyen szó íjjászatról, célbadobásról, horgászásról vagy egy hatalmas viza kirakásáról.
A gyerekek a mezítlábas tanösvényen többször is végigmentek, a fűzfakápolna alatt fotózkodtunk.
Közben már jóval elütötte a délt a dunaszigeti templom harangja, bizony megéheztünk, szomjaztunk.
A Remetei húsbolt, Nagy István a húst, Preiner Edit a zöldségeket ajánlotta fel a gulyásleveshez, amit a nyugdíjas klub tagjai kavargattak, ízesítettek ínycsiklandóra. Közben tucatjával készültek a lángosok, amire tejfölt, sajtot is kértünk.
Egy kis beszélgetés, szabad program után belevetettük magunkat az újabb izgalmakba: „vadászatra” indultunk apró élőlények után, amiket aztán Fűzfa Zoltán nagyított fel nekünk és mesélt érdekes szokásaikról.
Már nagyon vártuk azt is, hogy kenuba ülhessünk, megcsodálhassuk vízről is Dunaszigetet. És egy kis kézműveskedés is belefért, nemez tulipánokkal is megleptük magunkat és szeretteinket!
Az egyesületünk szintén e pályázatnak köszönhetően új logózott pólókkal is gazdagodott, melyeket büszkén viselünk a különféle rendezvényeinken.
Kitelepüléseinkre új játékokat is vásároltunk, így a hozzánk érkező gyermekeket nem csak kézműves foglalkozásokkal tudjuk fogadni, hanem sok érdekes játékkal is, a jelen pályázat keretében építő játékokat szereztünk be.
A Példa Egyesület 2022 októbere óta használja Mosonmagyaróváron az Alkotmány u 15. szám alatt a Példás Házat. Korábban már szintén pályázati pénzből sok berendezést sikerült megvásárolnunk. Még hiányoztak az árnyékolók, amit a kiválasztott vállalkozás, a RO-KONZOL Kft. ingyenesen szerelt fel, a munkadíjat nem kellett megfizetni, csak az anyagköltségeket.
A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, a  NEAN-KP-1-2022/5-000169-VAL-ELS/001 kódszámú pályázat keretében valósult meg.