A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért célkitűzése, hogy a környezetében élő nehéz sorsú gyermekeket minél több élménnyel ajándékozza meg. Számos olyan család él körülöttünk, ahol a nagymama neveli az unokáját, ahol egyik szülő hiányzik a családból, ahol a nagycsaládos élethelyzet több gyermekkel, több generáció együttélésével vagy egy betegség fokozott terheket ró a családra. Ezek a gyerekek ingerszegély környezetben nőnek fel, számos esetben a szülő a hétköznapi betevőt is nehezen teremti elő, így a gyerekek alapellátása is sérül.

Az Egyesület nem anyagi támogatást kíván nyújtani a családoknak, sokkal inkább olyan természetbeni juttatásokat, adományokat, ruha, játék és élelmiszer formájában, amik nagy segítséget jelentenek a gyerekek nevelésében. Szeretnénk őket arra ösztönözni, hogy a felelősséget nem tudjuk levenni a vállukról, de segítő kezünket feléjük nyújtva könnyebben veszik a nehézségeiket, a felmerülő krízishelyzeteket. Legfőbb vágyunk minél több gyermek arcára mosolyt csalni egy cirkuszi, színházi előadással, kirándulással, játszóházzal, kalandparkkal, kreatív foglalkozással, Mikulás vagy adventi műsorral, koncerttel, olyan élményekkel, melyeket a szülők által nincs lehetőségük megtapasztalni.

Az élmények kiszakítják a gyerekeket a megszokott közegből, új impulzusokat mutatva, inspirálva őket egy jobb élet felé, és nem utolsósorban arra az időre feledtetni szeretnénk azokat a próbatételeket, melyeket a családban meg kell tapasztalniuk. Hisszük azt, hogy minél több új dolgot tudunk nekik mutatni, minél több helyre eljuttatni, annál több eséllyel tudják ezt a felnőtt életükben hasznosítani.

A legszebb visszajelzéseket a gyerekektől kapjuk, mikor belefeledkezve a játékba, szemük csillogása jelzi, hogy bizony szép emlékét viszik haza a programoknak.

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért karitatív szervezet maximális diszkrécióval kezeli a hozzájuk segítségért forduló személyek, családok ügyeit. Elsősorban a Szigetközben élő családokat támogatja a szervezet, de kivételes esetekben más településekről is fogadja a családok jelentkezését szabad kapacitásunk függvényében.
A legfontosabb, hogy a hozzánk forduló személy, írja le, mondja el pontosan a családi életkörülményeit, gyermekei helyzetét, hogy fel tudjuk mérni az adott nehézség nagyságát. A kapcsolatfelvételt megtehetik a családok elsősorban írásban, postai úton, mailben a közösségi oldalunkon keresztül.

Kapcsolat

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az Egyesület anyagi támogatást nem tud biztosítani! Az Egyesület működése adományokból van fenntartva, így mindig az adott raktárkészlet határozza meg, mit tudunk a családnak ajándékozni, mi áll a rendelkezésünkre.

Mivel tudunk segíteni?
* Ruhacsomag készítése, pontos ruhaméret ismeretében, gyermek és felnőtt méretre is szükségünk van
* Cipő, pontos lábméret ismeretében
* Gyerekeknek játékok, mesekönyveket adományozunk

* Tartós élelmiszer csomag készítése, a rendelkezésünkre álló készlet alapján

* Használati tárgyak, lakberendezési eszközök, bútorok adományozása családtól családig

Amíg egy csomag elkészül, szíves türelmét kérjük a családoknak, hiszen mindannyian főállás mellett végezzük önkéntes, karitatív munkánkat min. 1 max. 2 hét telik el, amíg kiszállításra a csomag. Előtte minden esetben felvesszük a kapcsolatot és értesítést küldünk.

Köszönjük a Szigetköziek folyamatos támogatását, és adományait, mellyel segíteni tudjuk a körülöttünk, nehéz helyzetben lévő családokat, gyerekeket!

Visszahívás kérése:

2 + 9 =