A 2019. év egy új ötlete nyomán, Mészely Réka példás tagunk és férje, a világhírű fotóművész Kerekes István természetszeretete és szigetközi barangolásai során megszületett a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért kabalafigurája.
Ő Sziszi, a szigetközi szitakötő!

Olyan állatot választottunk, melyet a gyermekek szigetközi kirándulásai során, vizes élőhelyeken megtalálhatnak. A színpompás, fürge lény a változás, fejlődés, bölcsesség, szabadság, világosság, erő, inspiráció, kreativitás, öröm szimbóluma.

A szigetközi szitakötőnk arra is tanít, hogy értékeljük a körülöttünk lévő csodákat, a természet kincseit. 2019. május 18-ai Példás Sport és Egészségnapunkon találkozhattak először a Példa egyesület kabalafigurájával. Sziszivel fotózkodhattak a gyerkőcök, és az adománygyűjtésünk támogatására létrejöttek az egyedi szitakötős tárgyak: karkötő, kitűző, bögre, illatpárna, dekoráció..
Folyamatosan bővülő palettánkkal rendezvényeinken találkozhatnak!
Vecsei Vivien rajzolta meg a kislányok és kisfiúk által egyaránt szerethető figurát, s neki köszönhetjük a szitakötős hajcsatokat és kitűzőket, színes kavicsokat és színezőket is. Urvaldné Duskiewicz Anikó csodás alkotásaiból is válogathatnak, például egy dísznövény mellé dekorációként. Bármelyik Sziszis ajándéktárgy beszerzésével az Egyesület jótékony céljait támogathatják!