Aktuális

Pályázatból bővült eszköztárunk

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért immáron négy éve dolgozik a Szigetközben élő hátrányos helyzetű gyermekekért. Nekik szervezünk programokat, őket szeretnénk élményekhez, lehetőségekhez juttatni, munkánk során támogatni, ruházkodásban, beiskolázásban, a tehetségük gondozásában, az egészségük megóvásában.

Sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Programban a Példa Egyesület működési költségeinek és tárgyi eszköz beszerzéseinek támogatása című, NEAN-KP-1-2021/5-000153-as számú pályázatunkkal, 585 600 forint támogatásra.

Egyesületünket gyakran hívják mind a téli, mind a nyári időszakban kitelepülésre egy-egy nagyobb térségi rendezvény keretében. Az eddig kölcsönkapott eszközök és berendezések helyett szerettünk volna sajátot vásárolni.

Egyik ilyen nagyon fontos lépés volt az eszközbeszerzés során a két sátor megvásárlása. Tevékenységünk elismeréseként az egyik ponyvát adományként megkaptunk, ahogy annak feliratozását is ingyen vállalta a vállalkozás.

Nyári kitelepüléseinkhez vásároltunk egy párásító ventillátort, hosszabbítót és elosztót, utóbbiakat ma már nap mint nap használjuk az irodában. A téli kitelepüléseink kényelméhez, komfortosságához pedig a hősugárzó járul hozzá.

Szintén a rendezvényeinken, akár az egyesületi találkozóinkon használjuk a vízforralókat, ebből két különféle méretben is vásároltunk. A nagyobbik alkalmas adománygyűjtő rendezvényeinken forraltbor vagy tea készítésére, illetve egy másik eszköz hőtároló edény is ezt a célt szolgálja.

A Példa Egyesület 2021 októberében költözött új helyére, amely épületegyüttesben az adományok tárolására szolgáló raktár mellett konyha és iroda is rendelkezésünkre áll. Ezen helyiségek megfelelő működtetéséhez szükségünk van mobilizálható hűtő-fűtő berendezésre és ezeket a tárgyi eszköket a kitelepülések alkalmával is hasznosítani kívánjuk majd. Az új konyhabútor mellett a pályázat keretében vásárolunk egy új, kisebb méretű hűtőszekrényt.

Szervezetünk könyvelése eddig önkéntes támogatás formájában történt, azonban 2021 áprilisától már csak igénybe vett szolgáltatásként tudunk a jogszabályban meghatározott kötelezettségeinknek eleget tenni. Ennek költségét szintén e pályázat fedezi.

2021-ben megnőtt az igény az egyesületünk „szolgáltatásaira”, például a kézműves foglalkozásokra a gyermekek számára a különféle nagyobb rendezvények keretében. A jelen pályázatból ehhez szükséges eszközöket, alapanyagokat is vásároltunk. 585